Az állam felelősségét hangsúlyozta az LMP a jászberényi sajtótájékoztatóján

Megosztás

A jászberényi piacon tartotta online sajtótájékoztatóját és fórumát Szelindi Andrea, az LMP – Magyarország Zöld Pártja Jász-Nagykun-Szolnok megyei listavezetője és Kanász-Nagy Máté országgyűlési képviselő és a párt – aktuálisan – XIII. kerületi polgármesterjelöltje. Szó esett az akkugyárakról, a közbiztonságról és az állami felelősségről is.

Az LMP önálló listát fog állítani a megyében, Kanász-Nagy elmondása szerint azért jöttek a Jászság fővárosába kampányolni, hogy elmondják, mi a programjuk, mit kínálnak az önkormányzati, illetve az Európai Parlamenti választásra.

„Azt gondoljuk, hogy a megye számos településén, így itt Jászberényben is és a környező településeken, a kormánynak meglenne az a felelőssége, hogy minőségi közszolgáltatásokat biztosít” – kezdte az LMP két politikusa az online sajtótájékoztatójukat.

Szerintük az egyik legnagyobb probléma, hogy az állam elhanyagolja azokat a szolgáltatásokat, amelyek a környezetünk és életünk élhetőségét szolgálja, például az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátás tekintetében.

A települések egyre szemetesebbek, több a hulladék: az államnak ebben kiváltképp nagy változtatásokat kéne eszközölnie. A két politikus február 8-án, a délelőtti órákban több helyi lakossal találkozott, ők arról panaszkodtak sok más mellett, hogy a kisebb településeken ismét komoly problémát jelent a közbiztonság helyzete.

A vasúti közlekedés, távolsági buszos közlekedéssel is akadnak problémák, szerintük sűríteni kellene a menetrendet, de a vízhálózatok, csatornahálózat működésében egyaránt találni kivetnivalót.

Az élő videó végén bejelentették, hogy az LMP kezdeményezése, az akkumulátorgyarmatosítás elleni küzdelem kapcsán a Választási Bizottság átengedte a párt népszavazási kezdeményezését.

Ha jogerőre emelkedik a döntés, akkor kezdődik az aláírásgyűjtés, állításuk szerint pedig megvédik Jász-Nagykun-Szolnok megyét az akkumulátorgyáraktól.

Kép: LMP – Magyarország Zöld Pártja Fb

Kapcsolódó cikkek